Pilgrim

Johannas hörn på nätet

Hjälp mig köpa rätt färg

Att köpa färg i Enköping är inte något av de enklaste man kan göra och är något som man verkligen måste tänka över innan man gör. För att få hjälp att köpa färg så kan man i och för sig besöka närmaste byggvaruhus och prata med personalen där. De har ofta en väldigt stor kunskap i vilken typ av färg som du behöver och det beroende på vilket underlag du ska måla på.  Men det kan helt enkelt vara väldigt svårt att faktiskt få till ett enkelt svar på den frågan och det beror nämligen på vad som har använts för att måla tidigare. För det är inte alltid som man bara kan måla direkt på den gamla färgen med en helt annan typ av färg.

Men om det är något som ska målas för första gången så kan man nästan måla med vilken typ av färg som helst. Men det kan också vara som så att man vill veta vilken färg som har målats med tidigare. Det kan vara väldigt svårt att få fram. Ett tips som jag fick men inte har hunnit kolla än är att ta med ett färgprov från den gamla möbeln. Då kan man ibland analysera färgen för att hitta rätt sorts färg och även rätt kulör. Ska man köpa färg i Enköping blev jag tipsad om XL Bygg Sten & Son. Dom ska tydligen vara riktigt duktiga på färg.

Hjälp mig köpa färg som har samma färg som den gamla!

För ett av de största problemen som kan dyka upp när man ska måla är helt enkelt att man faktiskt inte har möjligheten att hitta samma färg. Då menar vi faktiskt vilken nyans som målats med tidigare och inte vilket märke även om det också är väldigt svårt att ta reda på. För även om många tror att vitt är vitt så finns det olika nyanser av vitt som gör att det kan vara väldigt svårt att hitta exakt den nyansen man behöver.

Därför ska man alltid vara förberedd på att det kan man vara väldigt svårt att få hjälp med vilken färg man faktiskt behöver. Men om man tar med sig en bild på hur färgen ser ut eller om man skickar in den till ett företag som säljer färg så brukar de kunna hjälpa till. Sen vilket märke som har målats med tidigare kan vara väldigt svårt att ta reda på. Men om man har köpt ett hus så brukar de tidigare ägarna veta både vilken färg och vilket märke som använts.

Köpa rätt färg

Det finns utöver problemet med nyanser även problemet med vilken färgtyp som man ska måla med. Det kan ibland vara ännu svårare då det finns en del olika färgtyper som alla har sin för och nackdelar. Det gör att man ibland kan få känslan av att inte komma någonstans. För det är helt enkelt en nästan omöjlig fråga att besvara.

Om man inte vet vilken färgtyp som har målats med tidigare så ska det vara första steget att ta reda på det. För man vill inte måla med en syntetisk färg över till exempel slamfärg. För det kan leda till att färgen helt lossnar och ramlar av från väggen.  Så om huset är målat med slamfärg så kan det absolut vara smartast att måla med samma färg. Då slipper man nämligen problem som kan dyka upp i framtiden.

Kommentarer inaktiverade.

Sidor att lägga på minnet:

Mälardalens Mur & Puts

Ett företag som har hjälpt oss med fasadrenovering här i Stockholm. Mycket duktiga och väl värda att lita på.