Pilgrim

Johannas hörn på nätet

Första sommarjobbet – hissservice

Idag så känner jag av det där syndromet med att vara mammig, klyschan ”dom växer upp så fort” dyker upp i tankarna om och om igen. Det är nämligen så att min äldsta grabb har fått sitt första sommarjobb! Hans far luskade fram ett jobb på ett företag som jobbar med hisservice. Så i sommar ska grabben bo i skåne med sin far och slita. Han får ta på sig ordentliga arbetsbyxor och känna på vuxenlivet, det kan nog vara nyttigt. Det är ändå en speciell dag för en mor när ”lille grabben” ska börja sommarjobba, en speciellt sorglig dag med, dom växer ju ändå upp så fort.

Varför hisservice?

Det var faktiskt i höstas som han fick nys på det här med att sommarjobba. Han var nere och hälsade på sin far och lekte med sin kompis Sverker. Sverker hade precis börjat hjälpa till hos sin fars däckverkstad och börjat tjäna egna pengar, 50kr i timmen. Det var ju sanslösa summer pengar!

”Mamma jag vill också jobba! Kan inte jag jobba hos dig?”

”Nja du ser att mamma jobbar inte riktigt på samma sätt som Sverkers pappa”. Det där samtalet om att mamma jobbar som bloggare och journalist och att det är lite svårt att hjälpa till med det som tolvåring. Så det var bara för mig och farsan att börja jaga bland våra bekanta. tillslut hittade vi en kusin som kunde behöva lite hjälp att bära verktyg och skruva lite, något som en tolvåring borde klara av att göra lite nytta som. Så tack så mycket Fredrik om du läser detta, vår grabb ser verkligen fram emot att få slita lite med era hissar. Vi får väl se om det ändras efter första dagen.

hissservice eller riktigt sommarjobb

Jag såg denna bilden nyligen, det är lite mer likt vad jag höll på med som sommarjobb, vi torkade hö! Är det några av er läsare som har några spännande historier om sommarjobb ? eller om hisservice kanske? trevlig vår allihopa!

Kommentarer inaktiverade.

Sidor att lägga på minnet:

Mälardalens Mur & Puts

Ett företag som har hjälpt oss med fasadrenovering här i Stockholm. Mycket duktiga och väl värda att lita på.